Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Κατίνα Μανιτάρα, στον αγώνα από οκτώ χρόνων, αντιμέτωπη με τα ΜΑΤ

ΧΘΕΣ, κύριε Τσίπρα, κύριοι της κυβέρνησης, κερί και λιβάνι, διαλέξατε έναν ιερό και ιστορικό χώρο, το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, και προσπαθήσατε να δείξετε ένα «αριστερό» πρόσωπο, κατά πως αρμόζει στα  μαϊμουδοκαμωματά σας, με λόγους, φιέστες και ταρατατζούμ και ΣΗΜΕΡΑ, ειδικά σήμερα, ήρθατε αντιμέτωποι με την πραγματική αριστερά, αυτή που αγωνίστηκε απ΄τα μικράτα της, για να έχετε εσείς το προνόμιο της καπηλείας, την αριστερά που και σήμερα επιμένει να αγωνίζεται σθεναρά για μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή ζωή. 


Σήμερα, λοιπόν, όταν ρίχνατε τα χημικά σας και σηκώνατε τα κλομπς της καταστολής, η μοίρα, σαν θεία δίκη, το 'φερε να βρεθείτε μπροστά σε μια αγωνίστρια, που παρά τα ογδόντα της χρόνια, δεν το βάζει κάτω και αγωνίζεται ακόμα στους δρόμους, διεκδικώντας τα αυτονόητα. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, μιλώ για την αγωνίστρια Κατίνα Μανιτάρα (φωτογραφία ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ). Αν δεν σας λέει κάτι το όνομα, και πως, άραγε, να σας λέει, μάθετε λοιπόν ποια είναι (από τον Ημεροδρόμο): 
Προσωπική της έκδοση για συντρόφους της
«Η Κατίνα Μανιτάρα έζησε τον πόλεμο, την πείνα και την εκμετάλλευση από τα 8 της χρόνια. Στα 10 της εκτέλεσε τις πρώτες της επικίνδυνες αποστολές, μεταφέροντας μηνύματα κάτω από τη μύτη των Ιταλών καραμπινιέρων. Στα 11 Αετόπουλο στη Φωκίδα, στα 14 μάρτυρας στο βασανισμό του πατέρα της από τους παρακρατικούς. Στα 15 γνώρισε τα πρώτα φριχτά βασανιστήρια από τα κυβερνητικά φασιστοειδή. Εντάσσεται στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Σκληρές μάχες και μια μαρτυρική αλλά ηρωική ζωή στο βουνό. Από τα 16 της μια σφαίρα σφηνωμένη στο κεφάλι τη συνοδεύει μέχρι σήμερα. Στα 17 βγάζει τη Σχολή Αξιωματικών του ΔΣΕ και με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού υπηρετεί τον αγώνα του λαού μας».

Αύριο, θα συναντήσετε και τη μάνα σας, ψεκάστε την!

Στα «Κοινωνικά» του Ριζοσπάστη, διαβάζουμε: «Ο πατέρας μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ, αγωνιστής της ΕΑ και μαχητής του ΔΣΕ, "έφυγε" από τη ζωή στις 9.7.1997. Για τη δράση του αυτή πλήρωσε με εξορίες σε Μακρονήσι, Αη Στράτη. Για πολλά χρόνια υπέστη βασανιστήρια και εξευτελισμούς.
Η μάννα μας ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΑ, αγωνίστρια της ΕΑ και μαχήτρια στον ΔΣΕ, πρόσφερε υπηρεσίες στην Επιμελητεία του Αντάρτη. «Εφυγε» από τη ζωή στις 24.4.2003. Για τη δράση της αυτή πλήρωσε με εξορίες σε Χίο, Μακρονήσι, Τρίκερι, υπέστη βασανιστήρια και εξευτελισμούς. Τίποτα, όμως δεν τους έκανε να αλλάξουν την πίστη τους. Αγωνίστηκαν έως το τέλος της ζωής τους για τα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.
ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Στη μνήμη τους και για τα 96 χρόνια του ΚΚΕ προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Βύρωνα».
Κατίνα Μανιτάρα

Χρήστος Ζουλιάτης - 3 Οκτωβρίου 2016

Αφιερωμένο το παρακάτω τραγούδι, κι ας μην τη λένε Τζένη
Στίχοι-Μουσική-ερμηνεία: Αργύρης Μπακιρτζής



Γειά σου κυρ Τζένη πού ῾ρθες ἀπ᾿ τὸ Δοξᾶτο
στὴ Θάσο νὰ μαλώνεις μὲ τὸν πολιτσμάνο·
μὲ τὸν πολιτσμάνο ποὺ δουλειὰ δὲν ἔχει
παρὰ μόνο ἐσένα νὰ ἐλέγχει.

Εἶσαι ἡ πιὸ φίνα καὶ ζόρικια κυρία,
μὲ γροθιὰ σφιγμένη στὰ συλλαλητήρια,
στὶς διεκδικήσεις καὶ στὰ πανηγύρια
πάντα στὸν ἀγώνα, πάντα στὸν ἀγώνα.

Πάντα στὸν ἀγώνα γιὰ μία ἄλλη κοινωνία,
ποὺ δὲν θά ῾χει φτώχεια, μίση καὶ κακία·
μόν᾿ ἔρωτα, φιλία, δουλειὰ καὶ κομπανία
καὶ συντρίμμια θά ῾ν᾿ ἡ ἐξουσία.


1 σχόλιο: